Gadgeturile ecofriendly impaca ecologistii cu tehnologia

Joi, 07 Iunie 2012, ora 12:59
1793 citiri
Gadgeturile ecofriendly impaca ecologistii cu tehnologia

Persoanele care sunt preocupate de protectia mediului nu trebuie sa renunte la tehnologie, ci pot sa opteze pentru gadgeturi si dispozitive ecofriendly, fabricate din materiale ecologice, precum bambusul.

Bambusul este un material cu o durata de viata lunga, care creste de patru ori mai repede, comparativ cu lemnul. Dezvoltandu-se in mai multe tipuri de climat, fara ajutorul substantelor chimice sau pesticidelor, produce cu 35% mai mult oxigen decat lemnul de esenta tare, fiind una dintre cele mai importante surse regenerabile ale planetei, potrivit Mashable.

Bambusul este foarte extensibil, rezista la diverse greutati, depasind otelul din acest punct de vedere.

Produsele din bambus constituie un trend din ce in ce mai puternic, astfel ca piata este coplesita de multiple versiuni ale acestora care nu sunt ecologice. Puteti vedea mai jos cateva gadget-uri fabricate din bambus autentic.

Difuzorul iBamboo

Creatorii difuzorului iBamboo spun ca fabricarea acestuia este un proces ce are randament si nu implica multe deseuri. Rezonanta naturala a bambusului amplifica sunetul. In prezent, acest dispozitiv functioneaza pentru iPhone 4 si iPhone 4S.

Notebook-ul din serie ASUS Bamboo

Fiecare piesa din seria ASUS Bamboo este unica si rezista la uzura si rupere. O persoana chiar a dus acest dispozitiv pe muntele Everest, pentru a vedea daca rezista la conditiile meteorologice de acolo. Experimentul a demonstrat ca notebook-ul poate rezista la orice tip de conditii meteo.

Tastatura iZen

Tastaura din bambus iZen este primul produs de pe piata disponibil pentru tehnologia Bluetooth. Este fabricat de mana, iar bambusul reprezinta 92% din structura sa. Este regenerabil si reciclabil.

Castile REVEAL DJ

Sunetul transmis de castile REVEAL DJ este puternic si adanc. Acest lucru se datoreaza sunetului natural reprodus de bambusul autentic. Castile nu au in compozitia lor PVC sau alte materiale toxice.

Carcasa VERS Bamboo pentru iPhone 4

Carcasa VERS Bamboo ofera protectie iPhone-ului 4 sau 4S, fiind si foarte subtire. Fiecare din aceste carcase este unica si are o greutate insesizabila.

USB Flash Drive Brando

Dispozitivele USB Flash Drive din bambus au memorii cuprinse intre 2GB si 8GB si sunt disponibile la diverse marimi.

Mouse Bambooki

Mouse-ul Bambooki este oferit in mai multe tipuri de design. Dispozitivul este cioplit in lemn din material de bambus 100% biodegradabil.

#gadget prietenos cu mediul, #gadget protectia mediului, #gadget material regenerabil, #gadgeturi bambus , #Gadgeturi IT