Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in noiembrie

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in noiembrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna noiembrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului, informeaza NewsIn.

Astfel, ministerul va organiza patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in noiembrie, doua cu maturitate la sase luni si doua cu maturitate la un an, fiecare cu o valoare de 1 miliard de lei.

De asemenea, Finantele vor redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, respectiv 5 ani, cu o valoare de 300 milioane de lei fiecare.

MFP a atras 3,096 miliarde lei (723,43 milioane euro) prin titluri de stat in luna octombrie, sub nivelul programat de 4,6 miliarde lei.

In trimestrul al treilea, MFP a reusit sa colecteze numai 6,52 miliarde lei din piata locala, cu mult sub nivelul programat de 13-15 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 897 ori