Se schimbă oficial modalitatea de accesare a fondurilor europene. Procedură simplificată pentru atragerea banilor

Joi, 15 Iunie 2023, ora 16:28
861 citiri
Se schimbă oficial modalitatea de accesare a fondurilor europene. Procedură simplificată pentru atragerea banilor
FOTO Hepta

Modul în care vor fi accesate fondurile europene se schimbă oficial pentru ca cele 46 miliarde de euro să intre mai uşor în ţară, a afirmat ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene lansează modulul 'Cereri de finanţare' al sistemului informatic MySMIS2021, sistemul unic de management al informaţiei prin care vor fi accesate fondurile în valoare de 46 miliarde euro, alocate României prin Politica de Coeziune 2021-2027.

Astfel, începând de joi, prin intermediul noului modul al platformei dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Autorităţile de Management vor lansa apeluri pentru proiecte cu finanţare europeană, iar cei interesaţi vor putea depune digital toate documentele de accesare a acestora.

"Venim în întâmpinarea beneficiarilor atât prin lansarea acestui modul într-un timp scurt, cât şi prin felul în care această funcţionalitate a aplicaţiei MySMIS2021 a fost gândită. Acest modul va facilita introducerea informaţiilor de către solicitanţi, fiind programat astfel încât să permită completarea de informaţii structurate şi ataşarea de documente aferente în secţiuni definite, făcând mai uşoară elaborarea şi transmiterea cererilor de finanţare. Aceste facilităţi ale sistemului informatic MySMIS2021 şi cele ce vizează interoperabilitatea cu alte sisteme informatice vor contribui la eficientizarea şi accelerarea atragerii fondurilor europene alocate României. Reamintesc faptul că potenţialii beneficiari au la dispoziţie un buget de investiţii de 46 miliarde euro, aproape dublu faţă de cel disponibil în ciclul financiar anterior. Şi pentru această etapă de dezvoltare a MySMIS2021 doresc să le mulţumesc partenerilor implicaţi, în special dezvoltatorului sistemului informatic - Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", a declarat Marcel Boloş.

Astfel, utilizatorii sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+ vor avea la dispoziţie un call-center de suport specializat, dezvoltat tehnic de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operat de către MIPE, la numărul unic de telefon 031.9268.

"MySMIS2021/SMIS2021+ este o aplicaţie cu un nivel ridicat de sofisticare şi flux 100% digital, elimină în totalitate documentele în format tipărit, reduce birocraţia, asigură securitate ridicată şi transparenţă în procesul de accesa ...citeste mai departe despre "Se schimbă oficial modalitatea de accesare a fondurilor europene. Procedură simplificată pentru atragerea banilor" pe Ziare.com

Familiile monoparentale ar putea beneficia de noi fonduri europene. Ce propuneri vin din partea Ministerului Familiei
Familiile monoparentale ar putea beneficia de noi fonduri europene. Ce propuneri vin din partea Ministerului Familiei
Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase la Guvern pentru a discuta despre fondurile europene care se pot folosi în sprijinul familiilor...
Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
Programul Start-Up Nation va continua şi în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iulie ar urma să demareze şi Programul "Femei...
#fonduri europene, #modificari accesare fonduri europene, #fonduri europene Romania , #Stiri Fonduri

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. De ce aproape jumătate dintre femeile din România se pot aștepta la cele mai mici pensii