Proiecte de un miliard de euro cu fonduri de la UE, inclusiv in Romania si R.Moldova

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 14:54
1092 citiri
Proiecte de un miliard de euro cu fonduri de la UE, inclusiv in Romania si R.Moldova
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a adoptat o serie de programe de cooperare transfrontaliera, care au un buget total de un miliard de euro, prin care vor fi finantate proiecte din 27 de tari, inclusiv Romania si Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat oficial al Comisiei Europene, aceste programe sunt menite sa sprijine dezvoltarea sociala si economica a regiunilor situate de ambele parti ale frontierelor externe ale UE.

"Cooperarea transfrontaliera este esentiala pentru evitarea crearii unor noi linii de separare. Aceasta noua finantare va contribui la o dezvoltare regionala mai integrata si mai durabila a regiunilor frontaliere invecinate si la o cooperare teritoriala mai armonioasa in zona frontierelor externe ale UE", a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru Politica europeana de vecinatate si negocieri privind extinderea.

"Sunt foarte multumita ca Fondul european de dezvoltare regionala poate contribui la apropierea UE de vecinii sai. Programele de cooperare transfrontaliera ...citeste mai departe despre "Proiecte de un miliard de euro cu fonduri de la UE, inclusiv in Romania si R.Moldova" pe Ziare.com

#proiecte fonduri UE Romania, #fonduri UE Romania , #Stiri Fonduri