Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana: Platile POSDRU se reiau in noiembrie

Comisia Europeana: Platile POSDRU se reiau in noiembrie


Platile pentru programul POSDRU ar putea fi reluate dupa auditul din luna noiembrie, in conditiile in care Romania va trimite catre Bruxelles o cerere de plata, a declarat Peter Jorgensen, Directorul pentru Ocuparea Fortei de Munca Afaceri Sociale si Incluziune Sociala din cadrul Comisiei Europene.

El a adaugat ca o astfel de cerere de plata inca nu a fost primita de catre Comisie.

"In luna noiembrie va avea loc un audit si speram ca rezultatele acestuia sa fie pozitive si astfel aceste rezultate sa ne permita reluarea platilor. Insa, ca platile sa fie reluate, este necesara transmiterea unei cereri de plata din partea Romaniei pe care inca nu am primit-o", a declarat Peter Jorgensen.

Potrivit acestuia, cererile de plata trebuie sa contina si alte elemente precum corectiile financiare, insa corectiile nu inseamna ca Romania va pierde bani.
"Aceste corectii financiare nu inseamna ca Romania va pierde bani. Aceste fonduri vor ramane intacte", a aratat directorul din cadrul Comisiei Europene.

Acesta a subliniat, totodata, ca Romania poate reveni la situatia normala in cazul in care o cerere de plata va fi transmisa de tara noastra pana la sfarsitul acestui an.

"Comisia nu este interesata in tratarea proiectelor individuale sau unul cate unul, nu lucram la nivel de proiect. (...) In cazul in care vom primi o cerere de plata pana la sfarsitul anului acest lucru va insemna ca Romania va reveni la situatia normala", a afirmat oficialul din partea Comisiei Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2378 ori