Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ASF reduce taxele pentru piata de capital si fondurile de pensii

ASF reduce taxele pentru piata de capital si fondurile de pensii

ASF va reduce, de la 1 ianuarie 2015, mai multe cote, tarife si taxe aplicate in piata de capital si in sectorul fondurilor de pensii.

Se va reduce inclusiv din cota din contributiile brute incasate de fondurile de pensii private, precum si din cotele aplicate ofertelor publice de vanzare si cumparare.

Institutia a estimat impactul financiar anual al acestor modificari la 10 milioane de lei. Astfel, cota aferenta sectorului de pensii se modifica de la 0,38% din valoarea contributiilor brute incasate de fondurile administrate privat la 0,3%. Tot pe acest segment, cota lunara de 0,008% din valoarea activului net al fondului de pensii administrat privat se reduce pana la nivelul de 0,0078%.

In cazul fondurilor de investitii, cota aferenta activului net se reduce de la 0,1% cota anuala, echivalentul lunar fiind de 0,008333%, la 0,0078% lunar.

Tariful pe piata de capital aferent contractelor cu instrumente financiare derivate se stabileste la 0,03 lei pe contract fata de 0,08 ...citeste mai departe despre "ASF reduce taxele pentru piata de capital si fondurile de pensii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1467 ori