Tot mai putini investitori sunt atrasi de Romania

Luni, 10 August 2009, ora 10:53
1424 citiri
Tot mai putini investitori sunt atrasi de Romania

Numai 5% din fondurile internationale sunt atrase in plasamente in Romania si Bulgaria. Potrivit unui studiu, oamenii de afaceri care investesc in Europa Centrala prefera Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria.

Oamenii de afaceri se feresc cel mai mult de Romania, Bulgaria, tarile baltice si cele din zona Marii Adriatice, informeaza Evenimentul Zilei.

Studiul realizat de Deloitte arata ca 79% din investitori care se concentreaza asupra Europei Centrale, 8% sunt atrasi de tarile fostei Iugoslavii si doar 5% se intereseaza de Romania si de Bulgaria. Alti 3% vizeaza tarile baltice.

Impresia generala a investitorilor e ca investitiile in regiune au risc prea ridicat. Pe langa deteriorarea accentuata a climatului economic, investitorii se feresc si de asteptarile prea ridicate ale vanzatorilor in ceea ce priveste pretul.

De o imagine mult mai buna se bucura Polonia si Cehia, deoarece au adoptat si au implementat la timp reformele si masurile adecvate situatiei economice. Slovacia este vazuta mai buna dupa ce a aderat la zona euro, lucru care i-a conferit stabilitate si predictibilitate.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #fonduri, #investitori, #polonia, #risc, #romania , #Fonduri de investitii