Firmele pot lua 117 mil.lei pentru investitii in distributia de energie si gaz

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 16:40
1546 citiri
Firmele pot lua 117 mil.lei pentru investitii in distributia de energie si gaz

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a lansat cererea de propuneri de proiecte de investitii in extinderea si modernizarea retelelor de distributie a electricitatii si gazelor naturale, pentru care se aloca fonduri nerambursabile de 117,2 milioane lei, precizeaza NewsIn.

"Potentialii beneficiari sunt persoane juridice, IMM-uri si intreprinderi mari, care detin in proprietate retelele de distributie a energiei electrice si gazelor naturale si care sunt operatori de distributie a energiei electrice sau operatori de distributie a gazelor naturale sau au incheiat acte juridice cu operatori de distributie a energiei electrice sau cu operatori de distributie a gazelor naturale, prin care se reglementeaza modul de folosire de catre acestia a retelelor sau statiilor aflate in proprietatea lor", se arata intr-un comunicat al MECMA.

Potrivit acestuia, in cazul in care retelele de distributie sunt in proprietatea statului, potentialii beneficiari sunt persoanele juridice concesionari ai retelelor si titulari ai licentei de distributie si care au dreptul de a le extinde si/sau moderniza.

Bugetul alocat cererii de propuneri de proiecte este de 117,2 milioane lei (FEDR si bugetul de stat), iar valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect este de 16,5 milioane lei.

Fondurile nerambursabile se aloca prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa prioritara 4, operatiunea "Sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport a energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, precum si ale retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, in scopul reducerii piederilor in retea si realizarii in conditii de siguranta si continuitate a serviciilor de transport si distributie".

Perioada de depunere a proiectelor este 22 aprilie - 22 iulie 2010, ora 14:00, la registratura Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) din Calea Victoriei nr. 152, sector 1, Bucuresti.

#firme, #fonduri, #investitii , #Fonduri de investitii