MFP risca sa fie dat in judecata de catre cei care ar putea sa nu primeasca dividende la FP

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 01:16
1192 citiri
MFP risca sa fie dat in judecata de catre cei care ar putea sa nu primeasca dividende la FP

Asociatia Actionarilor Privati din Fondul Proprietatea (FP) avertizeaza Ministerul Finantelor si Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor asupra riscului de a fi actionate in instanta de mai multi petenti nemultumiti ca, din motive birocratice, nu ar putea beneficia de dividende la FP, potrivit Newsin.

"Asociatia Actionarilor Privati din Fondul Proprietatea avertizeaza Ministerul Finantelor, precum si ANRP-Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor asupra riscului de a fi actionate in instanta cele doua institutii de catre mai multi petenti care au subscris in luna septembrie pentru despagubirea in actiuni la Fondul Proprietatea.

Acestia au sesizat asociatia noastra ca, din motive birocratice sunt intarziati cu solutionarea cererilor, cu consecinta depasirii datei de referinta (27 septembrie 2010) pentru inregistrarea in Registrul Actionarilor FP, fapt ce i-ar impiedica sa beneficieze de plata dividendelor", se arata intr-un comunicat emis luni de Asociatia Actionarilor Privati din Fondul Proprietatea.

Astfel, Ministerul Finantelor este incriminat ca, din motive de conflict de interes ("i-ar diminua cota detinuta de actiuni la FP si,, implicit valoarea dividendelor incasate") a dispus ANRP sa nu mediatizeze din timp decizia suspendarii platilor in numerar, precum si posibilitatea schimbarii optiunii petentilor in despagubirea in actiuni.

"Reactia de protest generata in randul sutelor de petenti ce asteapta de ani de zile la portile ANRP despagubirile promise de catre stat poate avea consecinte de contestare inclusiv a ultimei AGA de la Fondul Proprietatea din 6 septembrie, sute de petenti fiind nemultumiti de termenul stabilit prea strans de conducerea fondului, in dezacord cu asteptarile celor pentru care a fost chiar creat acest fond", se mai spune in comunicat.

Vicepresedintele Uniunii Asociatiilor Fostilor Proprietari, Marius Murgu, declara, la inceputul lunii septembrie, ca aproape 10.000 de fosti proprietari risca sa nu primeasca dividende de la Fondul Proprietatea, intrucat Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor intarzie intocmirea formalitatilor.

"Sunt aproape zece mii de persoane indreptatite care au fost tinute in speranta ca li se vor da plati in numerar cu dosare solutionate. Pana la urma, a iesit Guvernul Boc, a spus nu mai am bani, a iesit la 30 iunie, nu mai am bani, va dau actiuni la Fondul Proprietatea.

Oamenii au venit sa-si faca optiunea la nevoie in actiuni la Fondul Proprietatea si acum sunt intarziati si amanati pentru a nu putea intra la plata dividendelor", a spus Marius Murgu. Actionarii Fondului au decis acordarea unor dividende de 1,1 miliarde de lei pentru profiturile inregistrate in 2008 si 2009. 

#minister, #finante, #fondul proprietatea, #dividende , #Fondul proprietatea