Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE ar putea imprumuta FMI cu 75-100 miliarde dolari

UE ar putea imprumuta FMI cu 75-100 miliarde dolari

Uniunea Europeana (UE) ia in considerare acordarea unui imprumut de 75-100 miliarde dolari Fondului Monetar International (FMI), pentru a majora capacitatea de creditare a Fondului, potrivit unui document pregatit pentru reuniunea liderilor UE din 19-20 martie, relateaza Reuters.

Documentul, care descrie pozitia pe care urmeaza sa o adopte liderii europeni la summitul grupului informal al celor mai industrializate 20 de tari ale lumii (G20) din 2 aprilie, precizeaza, de asemenea, ca UE sprijina si o dublare a resurselor FMI, pana la 500 miliarde dolari, pentru a ajuta tarile cu dezechilibre mari ale balantei de plati.

Astfel, documentul obtinut de Reuters propune "dublarea resurselor FMI, astfel incat Fondul sa poata ajuta rapid si flexibil tarile membre, daca se confrunta cu dificultati ale balantei de plati".


Documentul arata ca "statele membre ale UE sunt gata sa furnizeze un sprijin rapid si temporar pentru capacitatea de creditare a Fondului, sub forma unui imprumut cu o valoare totala de 75-100 miliarde dolari".


Textul, propus de presedintia ceha a Uniunii Europene, nu a fost aprobat inca si ar mai putea fi modificat, precizeaza Reuters. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori
Citeste mai multe desprebalanta creditare de imprumut plati summit