Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanasescu: Urmatoarea transa FMI va fi acordata exclusiv bancii centrale

Tanasescu: Urmatoarea transa FMI va fi acordata exclusiv bancii centrale

Urmatoarea transa de la FMI, in valoare de aproximativ 850 de milioane de euro, va fi alocata exclusiv Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fara sa existe posibilitatea unei noi finantari a deficitului bugetar, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Urmatoarea transa va fi destinata in exclusivitate catre banca centrala", a spus Tanasescu, mentionand ca este exclusa posibilitatea ca o parte din bani sa fie alocati pentru bugetul de stat.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro (11,4 miliarde Drepturi Speciale de Tragere), si va obtine un pachet total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, de aproximativ 20 miliarde euro.


Valoarea totala a finantarilor virate Romaniei de catre FMI, in cadrul imprumutului stand-by, este de 8,26 miliarde DST, respectiv de peste 9,2 miliarde de euro, dintre care pentru acoperirea deficitului bugetar s-au utilizat circa 2,2 miliarde de euro.


O misiune a FMI se afla in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by.


Evaluarea acordului ar putea ajunge in Consiliul Director al FMI in a doua jumatate a lunii iunie, care va decide eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut, in valoare de 850 de milioane de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1245 ori