Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA contribuie cu aproape 8 miliarde dolari la FMI

SUA contribuie cu aproape 8 miliarde dolari la FMI

Senatul SUA a aprobat suplimentarea contributiei Washingtonului la capitalul FMI cu aproape opt miliarde dolari si asigurarea a 100 miliarde dolari pentru cazul in care viitoarele acorduri de imprumut ale institutiei internationale de credit vor depasi resursele acesteia, transmite AFP.

Cele opt miliarde dolari sunt echivalentul a cinci miliarde de drepturi speciale de tragere, unitatea de schimb a Fondului, si reprezinta suplimentarea contributiei SUA la resursele Fondului Monetar International (FMI), relateaza Mediafax.

In schimb, cele 100 de miliarde dolari nu sunt considerate cheltuieli efective, ci vor fi puse la dispozitia Fondului in caz de nevoie, cand statele membre vor cere finantare care va depasi resursele FMI.

Decizia finala referitoare la participarea SUA la capitalul FMI va fi luata intr-o sedinta comuna a Senatului si Camerei Reprezentantilor.


Versiunea proiectului de buget adoptata de Camera Reprezentantilor, saptamana trecuta,  nu contine referiri la FMI.

SUA s-a angajat, in aprilie, la o reuniune a G20, sa sprijine un program special de imprumuturi al Fondului cu 100 de miliarde de dolari si sa-si creasca contributia obisnuita la FMI cu opt miliarde de dolari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1590 ori
Citeste mai multe despreSUA FMI miliarde dolari capital dolari imprumut