Strauss-Kahn: FMI isi poate asuma rolul de conducere

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 10:41
1621 citiri
Strauss-Kahn: FMI isi poate asuma rolul de conducere

Criza economica mondiala a evidentiat necesitatea ca o organizatie internationala sa-si asume conducerea programelor de combatere a efectelor de risc sistemic, iar aceasta poate fi Fondul Monetar International (FMI), a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru Xinhua.

In plus, FMI trebuie sa detina un rol important in procesul de coordonare a reglementarii in sistemul financiar international, avand in vedere expertiza de care dispune in domeniu, a precizat Strauss-Kahn pentru agentia de presa chineza.

G20, organizatia celor 20 de state cu cele mai mari economii din lume, nu poate exercita aceste atributii intrucat nu reprezinta toate statele, a spus el.

"Organizatia G20 incepe sa joace acest rol, dar nu reprezinta toate tarile. Pote FMI sa-si asume aceasta pozitie? Cred ca da", a adaugat oficialul FMI.

Rolul FMI a crescut in importanta in ultima perioada, institutia participand la stabilizarea financiara a mai multor state afectate de criza economica.

Totodata, Japonia si Uniunea Europeana au anuntat suplimentarea resurselor alocate FMI cu cate 100 de miliarde de dolari.

Liderii G20, dar si reprezentanti ai marilor institutii financiare mondiale, inclusiv Fondul, vor participa, joi, la un sumit la Londra.

#combatere, #criza, #financiara, #fmi, #rol, #stabilitate , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  4. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  5. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO