Rusia va cumpara obligatiuni FMI

Joi, 09 Iulie 2009, ora 09:17
1230 citiri
Rusia va cumpara obligatiuni FMI

Rusia va cumpara pana in luna septembrie obligatiuni in cadrul Fondului Monetar International (FMI) in valoare de 10 miliarde dolari, a anuntat miercuri, in cadrul summitului G8, un responsabil al ministerului rus de finante, citat de AFP, relateaza NewsIn.

"Un acord intre Rusia si FMI urmeaza sa fie incheiat in august-septembrie", a declarat Andrei Bokarev, responsabilul rus.

FMI a anuntat la sfarsitul lunii mai ca Rusia si-a declarat intentia de a cumpara obligatiuni in valoare de 10 miliarde dolari, insa nu a precizat calendarul acestei operatiuni.

Rusia a fost prima tara care a oficializat un asemenea proiect. Brazilia a anuntat, de asemenea, ca intentioneaza sa cumpere obligatiuni FMI in valoare de 10 miliarde dolari, pentru a majora resursele Fondului, in timp ce China vrea sa cumpere obligatiuni de 50 miliarde dolari.

Obligatiunile vor fi eliberate in unitatea de cont a Fondului, drepturile speciale de tragere (DST), a caror valoare este determinata in raport cu un cos de patru monede.

In cadrul summitului G20 ce a avut loc in aprilie la Londra, liderii tarilor dezvoltate si emergente au decis sa majoreze fondurile FMI cu 500 miliarde dolari, pentru a ajuta tarile care au fost foarte grav afectate de criza economica. 

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#fmi, #obligatiuni, #proiect , #stiri FMI