Proiectul legii responsabilitatii fiscale, in atentia deputatilor

Luni, 29 Martie 2010, ora 16:28
1018 citiri
Proiectul legii responsabilitatii fiscale, in atentia deputatilor

Conducerea Camerei Deputatilor a programat, miercuri la ora 9.00, o sedinta de plen rezervata dezbaterii si votarii legii responsabilitatii fiscale, a anuntat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea, scrie NewsIn.

Potrivit lui Zgonea, Biroul Permanent al Camerei a decis programarea unei sedinte de plen pentru proiectul responsabilitatii fiscale, dupa mai multe dispute intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei.

"PSD si PNL au cerut respectarea a termenului de trei zile, prevazut de Regulament, de la redactarea raportului pana la discutarea sa in plen.

Pe de alta parte, arcul guvernamental a reamintit ca este un angajament international ca pana la sfarsitul lunii martie, acest proiect sa fie trecut de catre Parlament.

A fost o discutie pro si contra, concluzia fiind ca, respectand textul Regulamentului, miercuri va fi dezbatere pe proiect", a relatat social-democratul.

El a prezentat punctul de vedere al opozitiei, sustinand ca proiectul "nu aduce nimic nou, decat anumite functii si o posibilitate din partea Guvernului de a controla intr-o anumita forma bugetele locale sau bugetul national", dar si pe cel al reprezentantilor puterii, potrivit carora actul normativ ar crea o strategie fiscala si ar respecta o obligatie fata de FMI.

"Intre discutia pe care Guvernul a avut-o in 2009 si finalitatea acestui proiect, este o cale lunga", a mai comentat deputatul PSD proiectul responsabilitatii fiscale.

#legea, #responsabilitatii, #fiscale, #parlament , #stiri FMI