Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea va impune ministerelor limite de cheltuieli

Pogea va impune ministerelor limite de cheltuieli

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca va cere miercuri ministerelor, in sedinta de Guvern, sa se incadreze in anumite limite de cheltuieli pana la sfarsitul anului, pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI, de 7,3% din PIB, potrivit NewsIn.

"Vom impune limite de cheltuieli pentru principalii ordonatori de credite si vom taia din cheltuielile care nu afecteaza mersul normal al economiei.

Ne vom incadra in deficitul bugetar de 7,3% din PIB, am facut economii la cheltuielile cu dobanzile, pe care le voi anunta astazi in sedinta de Guvern", a spus Pogea.

"Nu este vorba despre reducerea cheltuielilor de investitii", a precizat ministrul interimar al Finantelor, fiind intrebat daca vor fi reduse cheltuielile de capital pentru a face reduceri de 1,6 miliarde lei.

Pe de alta parte, Pogea a precizat ca bugetul de stat pe anul 2010 nu poate fi prezentat in Parlament de actualul guvern interimar, intrucat "bugetul poate fi propus de un guvern care isi poate pune in aplicare politicile".

La audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, Pogea afirma ca guvernul nu mai are timp pentru a aplica masura celor zece zile fara plata in sistemul bugetar, ca urmare a amanarii deciziei Curtii Constitutionale pentru 9 decembrie, ceea ce va duce la cresterea cheltuielilor bugetare cu 1,6 miliarde de lei.

Pentru acest an, guvernul s-a angajat, prin acordul cu FMI si Comisia Europeana, la un deficit public de maximum 7,3% din PIB, iar la finalul lunii septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub tinta convenita pentru trimestrul III, de 5,4% din PIB. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1096 ori