Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea: Acordurile cu FMI si CE trebuie sa se reflecte in bugetul pe 2010

Pogea: Acordurile cu FMI si CE trebuie sa se reflecte in bugetul pe 2010

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat miercuri ca bugetul de stat pe anul viitor va trebui sa continue politicile agreate in 2009 cu FMI, CE si Banca Mondiala, iar politicile "amorsate" trebuie sa se regaseasca in bugetul pe 2010, intr-un deficit de 5,9% din PIB, relateaza NewsIn.

"Nevoia de finantare este de 3,5 miliarde euro, iar orice depasire a cheltuielilor peste deficitul de 7,3% din PIB (in 2009 n.r.) ar presupune o finantare suplimentara.

Acesta este motivul pentru care Ministerul Finantelor Publice va lua toate masurile astfel incat sa se incadreze in cheltuieli, in ultimile luni.

Nu dorim sa le scapam din mana pentru ca e criza, desi stim ca in anii trecuti cheltuielile cresteau in ultima parte a anului.

Politicile agreate in 2009 cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala trebuie sa se regaseasca in buget (pe 2010, n.r.) cu un deficit de 5,9% din PIB", a spus Pogea.

Ministrul Finantelor a adaugat ca nu stie daca exista o forma juridica pentru trimiterea bugetului de stat pe 2010 in Parlament, de catre guvernul interimar, si a precizat ca o astfel de intrebare ar trebui pusa liderului PSD, Mircea Geoana.

"Acest lucru (trimiterea bugetului de stat pe 2010 in Parlament, n.r.) trebuie facut de guvernul viitor, care trebuie sa apara cat mai repede.

Daca nu trece acest guvern vom avea in continuare o continuare a crizei.

Bugetul trebuie sa fie adoptat pana la 31 decembrie, iar daca acest buget nu este aprobat, se va lucra cu 1/12 din bugetul pe anul trecut.

In niciun caz nu vom lasa tara fara resurse, vom asigura cheltuielile", a mai spus Pogea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1075 ori
Citeste mai multe desprebuget ce fmi pogea politici stat