Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrescu: Nu largim baza de impozitare

Petrescu: Nu largim baza de impozitare


Finantele nu vor negocia cu FMI largirea bazei de impozitare, ca masura compensatorie pentru scaderea cotei cu 5 puncte procentuale la CAS, asa cum prevede scrisoarea de intentie, sustine ministrul Petrescu, precizand ca reducerea va fi aplicata de la 1 iulie si va afecta veniturile cu 1,5 mld. lei.

"La CAS am luat in calcul mai multe scenarii. Vrem date finale pe colectare si in aceasta luna. In linii mari este vorba sa ne bazam si pe veniturile de la buget si pe taxa de constructii speciale. Vom vedea daca este vorba si de taierea de alte cheltuieli. Exista mai multe scenarii cu FMI. Sa vedem ce acord va fi convenit", a spus intr-o conferinta de presa ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

Ea a precizat ca estimeaza pentru acest an o crestere economica mai mare decat anul trecut, cand s-a inregistrat un avans de 3,5%, deci implicit mai mare decat cea inscrisa in legea bugetului, de 2,2%. Cifrele macroeconomice vor fi renegociate cu delegatia FMI.

Intrebata daca va aplica angajamentul din cea mai recenta scrisoare de intentie convenita cu FMI, de a largi baza de colectare a contributiilor sociale pentru a compensa scaderea de venituri provenite din reducerea cu 5 puncte procentuale a cotei CAS, Petrescu a spus ca nu intentioneaza sa negocieze sau sa aplice o astfel de masura.

Ministrul Finantelor a aratat ca pentru a doua jumatate a anului scaderea contabila a veniturilor din reducerea CAS cu 5 puncte este evaluata la 2,6 miliarde lei, dar influentele pozitive, plus impozit pe profit, scaderea chelutelilor cu personalul bugetar, alte venituri, reduc aceasta suma la nivelul bugetului consolidat la 1,5 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1247 ori