Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's si S&P: Primavara ar putea aduce presiuni pe ratingurile Romaniei

Moody's si S&P: Primavara ar putea aduce presiuni pe ratingurile Romaniei

Primele luni ale anului viitor ar putea aduce deteriorari ale ratingurilor Romaniei, daca acordul cu FMI si Comisia Europeana nu va fi repus pe linie dreapta, avertizeaza analistii Moody's si Standard&Poor's.

Analistii Moody's iau in calcul doua scenarii. In primul caz, iau in considerare repunerea pe linia drepta a acordului cu FMI si CE si eliberarea transei a treia in februarie sau martie. "Daca lucrurile se vor intampla dupa acest scenariu, ratingul si perspectiva sa vor ramane neschimbate", a declarat Kenneth Orchard, analist la Moody's.


In cel de-al doilea scenariu, analistii au in vedere o prelungire a intarzierilor in discutiile cu FMI si CE. In acest caz, este posibila modificarea perspectivei de la "stabil" la "negativ". O astfel de schimbare ar crea presiuni puternice in directia coborarii in zona "junk".


"Nivelul exact al cresterii economice nu conteaza in acest moment. Ceea ce urmarim este cum evolueaza acordul FMI, reformele structurale si daca economia este stabilizata", a spus Marko Mrsnik, analist S&P. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1137 ori
Citeste mai multe despreacord fmi ce rating romania