Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Majorarea impozitelor este exact ce nu ne trebuie in recesiune

Isarescu: Majorarea impozitelor este exact ce nu ne trebuie in recesiune

Solutia optimala de ajustare pentru Romania vizeaza cheltuielile publice, in sensul reducerii celor salariale si materiale si concentrarii pe investitii, una din alternative constand in majorarea impozitelor, "care e exact ce nu trebuie in recesiune", a spus miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Taierea cheltuielilor salariale si materiale, care nu produc locuri de munca si venituri viitoare, trebuie realizata si resursele indreptate catre investitii. Aceasta ar fi solutia optimala pentru Romania", a afirmat Isarescu.

"O alta solutie este majorarea impozitelor, care este exact ce nu ne trebuie in recesiune. Daca nici asta nu va fi optiunea, atunci piata va face ajustarea si va fi dura", a mai spus el. 

Isarescu a mai declarat ca programul extern de finantare al Romaniei este in primul rand cu Uniunea Europeana si in subsidiar cu FMI si Banca Mondiala, a caror implicare in acord a fost determinata de profunzimea crizei economice.

El a subliniat, totodata, ca Romania nu are alternativa viabila si valida la acordul cu institutiile financiare internationale. "Nu cred ca avem alternativa viabila si valida la acest acord cu UE si FMI. Observati si ierarhizarea.

Discutiile Romaniei au inceput cu UE. Faptul ca am ajuns ulterior sa negociem si cu FMI si Banca Mondiala este legat de acuitatea crizei, profuzimea acesteia. Fac o paranteza sa spun ca nu credeam sa ajung, dupa 20 de ani, sa negociez tot cu Fondul", a spus Isarescu miercuri, precizand ca rolul principal al FMI este determinat de experienta institutiei in gestionarea miscarilor masive de capital.

Astfel, guvernatorul BNR a explicat ca "exista o dominanta a FMI" in compensarea miscarilor brutale de capital privat cu fonduri publice si a reamintit ca Romania este membra a UE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1651 ori
Citeste mai multe desprecriza fmi impozite isarescu ue