Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca 300 mld. dolari pentru BERD ca sa crediteze tarile sarace

Inca 300 mld. dolari pentru BERD ca sa crediteze tarile sarace

Statele membre G20 vor revizui necesarul de capital al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), respectiv nevoia de fonduri a institutiilor similare din Africa, Asia si America parte a unui program de suplimentare a creditarii cu 300 miliarde dolari in urmatorii trei ani.

Programul G20 vizeaza majorarea fondurilor aflate la dispozitia BERD, Bancii Asiatice pentru Dezvoltare, a Bancii Africane pentru Dezvoltare si a Bancii Americane pentru Dezvoltare cu scopul sustinerii creditarii, inclusiv pentru tarile sarace, se arata intr-un comunicat al G20, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Liderii G20 prezenti la summitul de la Londra au convenit joi sa aloce 1.000 de miliarde dolari pentru sprijinirea economiei mondiale, prin suplimentarea resurselor Fondului Monetar International (FMI) si ale Bancii Mondiale (BM), urmand ca in urmatorii doi ani programele coordonate de combatere a crizei sa insumeze 5.000 de miliarde de dolari.


BERD vizeaza acordarea de credite in valoare de sapte miliarde de euro in 2009, cu 20% mai mult fata de 2008, iar un miliard de euro este destinat Europei Centrale si de Est.


Banca este cel mai mare investitor institutional din Romania, fiind implicat in domeniile energetic, infrastructura, transport si financiar. Institutia deruleaza 248 de investitii cu o valoare totala de 10 miliarde de euro, 70% din aceste fonduri fiind destinate sectorului privat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori