Ialomitianu: Ce modificari de taxe si impozite se pregatesc pentru 2011 si 2012

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 13:58
1704 citiri
Ialomitianu: Ce modificari de taxe si impozite se pregatesc pentru 2011 si 2012

Cota unica si taxa pe valoare adaugata nu vor fi reduse nici in 2011, nici in 2012, sustine Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu a precizat ca ar fi pacat daca Executivul ar reduce cotele actuale de impozitare, declarandu-se adeptul mentinerii lor la 16%, respectiv 25% pentru cativa ani buni de acum incolo.

Potrivit ministrului Finantelor Publice, mediul de afaceri "nu ar intelege modificarile cotelor de impozitare", acesta dorindu-si mai curand predictibilitate fiscala si mai multe investitii de la bugetul de stat.

Gheorghe Ialomitianu a tinut sa sublineze faptul ca inclusiv FMI si CE au cerut foarte clar guvernului de la Bucuresti "sa dea mai bine bani pentru investitii decat sa se apuce sa reduca cotele de impozit".

In ceea ce priveste introducerea unui TVA diferentiat, Ialomitianu crede ca o astfel de masura, dincolo de faptul ca nu ar fi acceptata nici macar de Opozitie, nu va "avea un efect pozitiv privind reducerea preturilor".

Citeste continuarea pe ziare.com

#cota unica, #fmi, #ialomitianu, #impozite 2011, #taxe, #tva, #tva diferentiat , #stiri FMI