Grecia vrea clarificarea mecanismul de ajutor propus de zona euro

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 18:24
1436 citiri
Grecia vrea clarificarea mecanismul de ajutor propus de zona euro

Grecia vrea sa clarifice mecanismul de ajutor pus la dispozitie de tarile din zona euro si solicita inceperea unor discutii cu Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI despre un program de politici economice, fara ca acest fapt sa constituie o cerere de ajutor, potrivit Les Echos, precizeaza NewsIn.

Grecia ar vrea sa stie, mai ales, volumul imprumuturilor de care ar putea beneficia dupa 2010, in cadrul mecanismului de sprijin, sustine agentia de presa elena Ana.

"Potrivit declaratiei de sustinere a Greciei de catre tarile din zona euro, autoritatile elene cer sa discute cu Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI despre un program multianual de politici economice bazat pe concluziile reuniunii Ecofin din februarie", se arata intr-o scrisoare a ministerului grec de Finante trimisa celor trei institutii.

Acest program "ar putea fi sustinut de asistenta financiara a membrilor din zona euro si FMI daca autoritatile elene decid sa solicite un astfel de ajutor", se mai arata in document, care precizeaza ca scrisoarea "nu constituie o cerere de ajutor".

Unele surse din minister sustin ca scrisoarea urmareste lansarea procedurii pentru ca Grecia sa inceapa discutarea oficiala a conditiilor de mecanism de ajutor anuntat in week-end de UE, in cazul in care Atena decide sa recurga la acest sprijin.

#grecia, #mecanism, #ajutor, #zona, #euro , #stiri FMI