FMI vrea sa combata terorismul si spalarea de bani

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 09:33
1434 citiri
FMI vrea sa combata terorismul si spalarea de bani

FMI a anuntat miercuri lansarea unui fond tematic pentru combaterea spalarii de bani si finantarii terorismului, relateaza AFP. 

Fondul, primul dintr-o serie de "fonduri tematice", caruia i-au fost alocate 31 de milioane de dolari pentru o perioada de cinci ani, va fi operational incepand din 1 mai, a anuntat FMI intr-un comunicat.

Arabia Saudita, Coreea de Sud, Franta, Marea Britanie, Japonia, Luxembourg, Norvegia si Elvetia vor asigura doua treimi din finantarea necesara pentru functionarea fondului, potrivit FMI, care a adaugat ca sunt in curs discutii si cu alti potentiali donatori.

Cererea pentru asistenta tehnica oferita de FMI este in crestere, atat pe fondul crizei economice si financiare actuale, cat si pentru ca tarile incearca sa isi consolideze institutiile, potrivit comunicatului.

In aceste conditii, mai multe fonduri tematice "vor oferi o acoperire geografica globala si un control tematic specializat", afirma FMI, care precizeaza ca noi fonduri de acest tip vor fi lansate anul viitor.

Acestea se vor concentra, printre altele, pe politica si administrarea veniturilor, managementul resurselor naturale, administrarea finantelor publice, stabilitatea sectorului financiar si dezvoltarea tarilor sarace.

In ceea ce priveste combaterea finantarii activitatii teroriste, Romania promoveaza schimbul de experienta intre state si gazduieste la Bucuresti miercuri si joi un seminar regional pe aceasta tema.

Principala rezolutie ONU care se refera la combaterea si prevenirea finantarii terorismului este Rezolutia 1373 adoptata in 2001, cand turnurile gemene din New York "inca mai fumegau". 

Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#bani, #combatere, #finantare, #fmi, #fond, #spalare, #terorism , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO