FMI ne promite crestere economica de 1,5%

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 12:42
1370 citiri
FMI ne promite crestere economica de 1,5%

Datele din trimestrul patru al anului 2010 precum si indicatorii recenti arata ca Romania va atinge in 2011 o crestere economica de 1,5% , potrivit Raportului de tara publicat vineri pe site-ul Fondului Monetar International (FMI), anunta NewsIn.

In 2012, este de asteptat o accelerare a cresterii economice, pana la 4%-4,5%, iar inflatia, care a crescut la finele lui 2010 ca urmare a preturilor ridicate la combustibili si alimente, precum si din cauza maririi TVA, ar urma sa se incadreze in tinta Bancii Nationale a Romaniei (3% plus minus un punct procentual), se arata in raport.

Criteriile de performanta pentru a saptea evaluare a acordului stand-by au fost indeplinite, cu exceptia criteriului privind arieratele guvernamentale, pentru care a fost deja acordata o derogare, conform documentului FMI.

Romania ar putea inregistra o scadere a PIB de 0,5% in acest an, intr-un scenariu de stres, urmata in 2012 de o crestere economica de 3,5% in aceleasi conditii, potrivit raportului de tara publicat de Fondul Monetar International (FMI).

 

#crestere economica, #fmi, #romania crestere economica , #stiri FMI