Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI ar vrea ca statele sa puna la comun rezervele

FMI ar vrea ca statele sa puna la comun rezervele

Noul rol al Fondului Monetar International (FMI) va implica o majorare semnificativa a resurselor, a declarat duminica, la Istanbul, directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

Cand procesul de consolidare a FMI va fi definitivat, "va implica o majorare considerabila a resurselor", a declarat Strauss-Kahn.

FMI a anuntat in septembrie ca a colectat resursele suplimentare de 500 miliarde dolari promise in cadrul summitului G20 din aprilie, sub forma unor imprumuturi de la state si prin vanzari de obligatiuni.

Insa Strauss-Kahn a precizat la Istanbul ca va fi nevoie de mai multe resurse, pentru a determina statele sa acumuleze rezerve mai scazute si pentru a avea incredere in capacitatile de creditare ale Fondului.

"Dezechilibrele provin din acumularea de rezerve imense, iar aceste rezerve imense provin din teama statelor de a ramane fara sprijin daca se vor confrunta cu speculatii pe cursul valutar", a declarat Strauss-Kahn. 

"Insa exista o alta solutie, mai putin costisitoare, mai eficienta, pentru a evita aceasta situatie, ce presupune punerea la comun a rezervelor, acesta fiind rolul ce a stat la baza infiintarii FMI", a adaugat el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1089 ori