Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: 2011, anul reformei sistemului monetar

FMI: 2011, anul reformei sistemului monetar

Statele membre ale Fondului Monetar International (FMI) au stabilit ca reforma sistemului monetar international va fi una dintre prioritatile institutiei in 2011, conform propunerii directorului general, Dominique Strauss-Kahn, relateaza AFP.

Consiliul de administratie al FMI, care regrupeaza 24 de state si grupuri de state, a plasat "aceasta problema importanta" pe programul de lucru, alaturi de cooperarea mondiala la nivelul politicilor economice, construirea unei arhitecturi financiare mai puternice si sprijinirea statele cu venituri reduse, mentioneaza institutia financiara internationala intr-un comunicat.

"Chiar daca sistemul monetar international s-a dovedit solid in timpul crizei, sunt vizibile tensiuni in amplificarea dezechilibrelor mondiale, in volatilitatea fluxurilor de capital si a cursurilor de schimb si in acumularea de rezerve masive.

Promovarea unui sistem monetar international care functioneaza mai bine si este mai stabil reprezinta o prioritate", a afirmat Strauss-Kahn.

Franta a inscris, de asemenea, aceasta problema printre prioritatile G20, grup a carui presedintie o asigura pana in noiembrie 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2231 ori
Citeste mai multe desprefmi monetar prioritati reforma sistem