Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia romaneasca va creste cu 1% in acest an si cu 4% in 2012

Economia romaneasca va creste cu 1% in acest an si cu 4% in 2012

Analistii Ernst&Young estimeaza pentru acest an o crestere a economiei romanesti de 1%, in timp ce pentru 2012 este preconizat un avans de 4%, in conditiile in care investitiile si consumul incep sa-si revina, conform Newsin.

"Per total, preconizam ca PIB-ul va creste doar cu 1% in 2011, datorita exporturilor nete, acesta fiind totusi un rezultat extrem de modest. Prin urmare, perspectivele raman inca incerte. O revenire a cresterii economice pana la 4% este preconizata pentru 2012, dat fiind faptul ca investitiile si consumul incep sa isi revina, desi exista in continuare un anumit risc ca situatia sa poata avea si o evolutie negativa", se arata in raportul trimestrial al companiei de consultanta Ernst&Young.

Totodata, potrivit analistilor Ernst&Young, corelat cu incertitudinile in materie de politici, profilul de crestere economica slaba denota faptul ca este putin probabil ca deficitul bugetar al Romaniei sa ajunga la 3% din PIB pana in 2015.Datele din trimestrul patru al anului 2010, precum si indicatorii recenti arata ca Romania va atinge in 2011 o crestere economica de 1,5%, potrivit Raportului de tara al Fondului Monetar International (FMI).


In 2012, este de asteptat o accelerare a cresterii economice pana la 4%-4,5%, iar inflatia, care a crescut la finele lui 2010 ca urmare a preturilor ridicate la combustibili si alimente, precum si din cauza maririi TVA, ar urma sa se incadreze in tinta Bancii Nationale a Romaniei (3% plus minus un punct procentual), se arata in raport.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1099 ori