Dragoi, MFP: Romania s-a incadrat in tinta de deficit bugetar pe S1

Marti, 06 Iulie 2010, ora 11:27
1474 citiri
Dragoi, MFP: Romania s-a incadrat in tinta de deficit bugetar pe S1

Romania s-a incadrat in tinta de deficit bugetar pentru primul semestru, convenita cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat marti secretarul de stat in ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, precizeaza Mediafax.

"Putem spune ca ne-am incadrat in tinta de deficit pe primul semestru, iar tintele nominale pentru fiecare trimestru nu s-au modificat", a aratat Dragoi.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa reduca cheltuielile publice, prin taierea cu 25% a salariilor bugetarilor, si sa majoreze veniturile prin majorarea TVA de la 19% la 24%, pentru a se incadra intr-un deficit de 6,8% din PIB.

In primele cinci luni, veniturile bugetului general consolidat s-au redus cu 1,6%, la 64,2 miliarde lei, in conditiile unor incasari in scadere cu 7,8% la TVA, 6,4% la impozitul pe venit, 2,7% la impozitul pe profit si 4,4% la CAS-uri.

Astfel, deficitul a urcat la 16,7 miliarde lei, adica 3,1% din PIB. 

FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acordului stand-by cu Romania si va elibera cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de 913 milioane de euro.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. 

#dragoi, #tinta, #deficit, #bugetar , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  4. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  5. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO