Antonescu: FMI ar trebui sa monitorizeze mai mult actiunile Guvernului

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 13:37
995 citiri
Antonescu: FMI ar trebui sa monitorizeze mai mult actiunile Guvernului

Liderul PNL a subliniat ca FMI ar trebui sa monitorizeze mai mult actiunile Guvernului si le-a cerut guvernantilor sa nu indrazneasca sa vina cu o noua rectificare bugetara care sa fie motivata invocand acordul cu FMI.

Presedintele PNL a tinut sa critice discursul ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, privind "demagogia din sistemul public", scrie Evenimentul Zilei.

"Ati promis marirea cu 50% a slariilor profesorilor, marirea cu 50% a grupelor unu si doi de munca, punctul de pensie, cu 45% a salariului mediu brut pe economie, dublarea pensiilor agricultorilor, eliminarea taxei de poluare, scutirea impozitului pe profit reinvestit, reducerea TVA cu 5% pe alimentele de baza, ce sa va mai amintesc?

Las la o parte plecarile in Cosmos promise de Mircea Geoana, las la o parte 25.000 de euro bani pesin, in mana, fiecarui repatriat de la capsuni, tot de la domnul Geoana. Las la o parte sutele de impozite pe care le-a anulat dintr-o strigare domnul Stolojan, altfel om reputat a fi serios in materie de taxe si impozite", a mentionat Antonescu.

El a criticat si modul in care a fost facuta rectificarea, avand in vedere ca Ministerul Turismului si cel al Comunicatiilor isi metin bugetele intacte.

#guvern, #FMI, #rectificare, #punct de pensie, #impozit , #stiri FMI