Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI a aprobat a treia evaluare a acordului stand-by cu Romania

FMI a aprobat a treia evaluare a acordului stand-by cu Romania


A treia evaluarea a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania a fost aprobata luni de catre Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI).

In cursul zilei de luni conducerea executiva a FMI a analizat a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania, precum si cererea de modificare a criteriilor de performanta.

O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, precum si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale au efectuat, in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania. La finalul misiunii, Franks a declarat ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta celei de-a treia evaluari.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011. Autoritatile au decis sa trateze acordul ca unul de preventiv, mai exact nu intentioneaza sa retraga resursele disponibile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1199 ori