Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erik de Vrijer, FMI: Am oferit timp. Credem ca Guvernul isi va respecta promisiunile

Erik de Vrijer, FMI: Am oferit timp. Credem ca Guvernul isi va respecta promisiunile


Creditorii internationali au fost de acord sa acorde mai mult timp Guvernului, avand incredere ca promisiunile vor fi respectate, a spus seful misiunii FMI in Romania, Erik de Vrijer, in cadrul conferintei de prezentare a concluziilor celei de-a saptea si a opta misiuni in Romania.

"Guvernul ia masuri de corectare, dar mai are nevoie de timp. Am fost de acord sa oferim timp, pentru ca sunt probleme serioase si credem ca Guvernul va face ce promite", a declarat Erik de Vrijer.

In opinia reprezentantului FMI, privatizarea companiilor de stat va contribui semnificativ la cresterea economica, in ciuda faptului ca a observat anumite retineri fata de aceasta procedura.

"Cel mai bun lucru pe care il putem face este ca CFR Marfa sa fie vanduta unui cumparator care poate dezvolta aceasta companie. Un proces care va dura, pentru ca avem nevoie de investitori seriosi si este nevoie de timp entru a analiza compania, dar si pentru ca CFR Marfa are mari datorii.

Cel care va castiga licitatia pentru CFR Marfa va avea un acord incheiat in acest sens. In ceea ce priveste Transgaz, s-au indeplinit tintele la prima evaluare. Este nevoie sa marim exporturile, avand in vedere ca tara are resurse de gaz si este nevoie de aceasta companie", a spus Erik de Vrijer.

Acesta a mai adaugat ca trebuie deschisa si evaluarea pentru Oltenia, intrucat este o companie cu potential mare si importanta pentru economie. "Hidroelectrica produce energie, dar avem nevoie si de Oltenia. Este nevoie sa implicam sectorul privat", a punctat seful misiunii FMI in tara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1401 ori