Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De Vrijer: Situatia arieratelor este dificil de tinut sub control

De Vrijer: Situatia arieratelor este dificil de tinut sub control


Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, considera ca situatia arieratelor tarii noastre este dificil de tinut sub control, iar corectiile financiare ale CE pentru programele operationale europene presuspendate pot sa cauzeze probleme Romaniei.

"Situatia arieratelor este inca dificil de tinut sub control, dar Guvernul a luat masuri, inclusiv prin rectificarea bugetara. Si noi suntem increzatori ca aceste obiective vor fi atinse. Iar situatia fondurilor europene de anul acesta si mai departe, cu corectii financiare, sa nu afecteze situatia finantelor publice. Cred ca trebuie sa lucram cu Guvernul pentru ca acestea sa fie incorporate (in situatia bugetara n.r.) intr-o maniera pozitiva", a afirmat Erik de Vrijer, conform Mediafax.

Totodata, el a aratat ca referitor la inflatie s-a discutat deja cu BNR despre tinerea acesteia sub control. "Pe cealalta parte, a stabilizarii macroeconomice, care priveste preturile si inflatia, am discutat cu BNR cum sa fie tinuta sub control aceasta crestere a inflatiei, creata in mare parte de preturile volatile ale produselor alimentare. Am cazut de acord ca este o situatie temporara care va disparea dupa ce vor fi depasite efectele acestei recolte agricole mai slabe", a spus oficialul FMI.

El a apreciat ca este un pas foarte bun faptul ca BNR si-a marit injectiile de lichiditati. "Am discutat (cu conducerea BNR n.r.) si despre masurile viitoare privind politicile monetare. Deja BNR si-a marit injectiile de lichiditati si credem ca acesta este un pas foarte bun", a mai spus de Vrijer.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1119 ori