Zitec, afaceri de 1 milion euro in 2010

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 12:07
1484 citiri
Zitec, afaceri de 1 milion euro in 2010

Producatorul local de aplicatii on-line Zitec si-a majorat cu 12% afacerile in acest an, pana la un milion euro, comparativ cu anul precedent, pe fondul dezvoltarii de produse software personalizate, in special pentru clienti externi, potrivit unui comunicat al companiei, conform NewsIn.

Anul trecut, compania a raportat afaceri de aproximativ 900.000 de euro.

"Un avans important a fost si pe zona de consultanta si audit pe produse software dezvoltate de alte firme. Multe companii au inceput sa solicite o a doua opinie asupra aplicatiilor pe care le achizitioneaza, pentru a se asigura de calitatea si securitatea acestora.

De asemenea, am inregistrat mai multe proiecte pe tehnologii bazate pe cloud-computing, atat pe dezvoltare software cat si pe consultanta", a declarat CEO Zitec, Alexandru Lapusan.

Potrivit oficialului companiei, in 2010, ca si in anii precedenti, 80% din cifra de afaceri a fost realizata prin proiecte externe, in timp ce doar 20 de procente au fost sustinute de contractele pe plan local.

Totodata, Zitec a lansat in acest an prima aplicatie proprie dedicata retelei sociale Facebook, HotelPeeps, dar si una special creata pentru utilizatorii de telefoane mobile care ruleaza sistemul de operare Android, Sharoid.

In ceea ce priveste segmentul de business de aplicatii pentru retele sociale si mobile, Alexandru Lapusan a declarat ca principalul dezavantaj a fost dificultatea de a angaja programatori special calificati pe acest domeniu pe plan local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#zitec, #afaceri, #milion, #profit, #produse, #software , #stiri Facebook