Yahoo negociaza vanzarea participatiei la Yahoo Japan

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 17:06
1614 citiri
Yahoo negociaza vanzarea participatiei la Yahoo Japan

Yahoo! se afla in negocieri avansate de vanzare a participatiei de 35% detinuta la compania Yahoo Japan, evaluata la opt miliarde de dolari, in conformitate cu strategia de renuntare la parteneriatele disfunctionale din Asia si de concentrare pe concurenta cu Google si Facebook, precizeaza Mediafax.

Acordul privind transferul participatiei de 35% la Yahoo Japan catre compania japoneza de media si telecomunicatii Softbank, care detine deja 42% din actiuni, ar putea avea loc in cateva saptamani, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de Reuters.

Daca acordul se va concretiza, este probabil ca Yahoo! sa isi concentraze atentia spre China, unde detine circa 40% din Alibaba Group, compania mama a Alibaba.com.

Relatiile dintre Yahoo!, Softbank si Alibaba s-au inrautatit in ultimii ani. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, este interesat sa rascumpere actiunile detinute de Yahoo! la compania sa, iar fondatorul Softbank, Masayoshi Son, a criticat deschis compania americana pentru rezultatele in domeniul inovatiilor si strategia adoptata pe piata internationala.

Softbank detine la randul ei actiuni la Alibaba.

"Este o relatie de triumvirat intre cele trei parti. Orice se intampla la Alibaba implica cele trei parti", a spus una din surse.

Ac?iunile Yahoo! au crescut cu 3,7% la bursa din Tokyo, in urma informa?iilor.

Titlurile Softbank, al treilea mare operator de telefonie mobila din Japonia, au inchis in scadere cu 3,6% din cauza temerilor legate de finantarea tranzactiei, iar actiunile Alibaba.com au coborat cu 1,3% la Hong Kong.

Softbank a anuntat intr-un comunicat ca nu se afla in negocieri cu Yahoo! si nu intentioneaza sa cumpere participatia acesteia la compania mixta din Japonia.

Yahoo! are nevoie de capital pentru relansarea activitatilor, dupa ce a pierdut din cota de piata in favoarea Google si Facebook.

Din 2005, capitalizarea de piata a Yahoo! s-a redus la jumatate, la circa 21,5 miliarde dolari, iar cea a Google s-a triplat, la aproape 200 milioarde de dolari.

#facebook, #google, #miliarde dolari, #yahoo, #yahoo japan , #stiri Facebook

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme