Romania, a opta tara din lume la spam-uri expediate in T2

Luni, 05 Iulie 2010, ora 12:58
1522 citiri
Romania, a opta tara din lume la spam-uri expediate in T2

Romania a coborat o pozitie, pe locul opt, in topul tarilor din care provin mesajele electronice de tip spam in trimestrul al doilea din 2010, cu o cota de aproximativ 2,5%, apropiata de nivelul din primele doua luni ale anului, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs, citat de Medafax.

Brazilia a continuat sa fie principala sursa a mesajelor de tip spam in perioada mentionata, cu peste 10% din total, insa totalul a scazut fata de primele trei luni ale anului, cat se ridica la aproape 20%.

India este a doua clasata in clasamentul realizat de producatorul de solutii de securitate, cu peste 8%, fiind urmata de Rusia, cu 6,64%, Coreea de Sud, cu 5,54%, SUA, cu 5%, si Vietnam, cu 4,02%.

De remarcat ca aproape 51% dintre mesajele spam au fost trimise din primele zece tari din clasamentul PandaLabs.

Pe primele locuri intr-un clasament realizat in functie de numarul de calculatoare infectate sunt clasate Taiwan, Rusia si Turcia, se mai arata in raportul PandaLabs.

Producatorul de solutii de securitate a identificat la nivelul celui de-al doilea trimestru si o noua tehnica de phishing, numita "Tabnabbing".

Aceasta consta in copierea website-urilor populare, cum ar fi Gmail, Hotmail, Facebook, convingand utilizatoriii ca sunt in paginile oficiale, atacatorii furand datele de autentificare ale acestora. 

#spam, # top, # mesaje, # electronice , #stiri Facebook