Marea Britanie in sarbatoare: Vezi toate detaliile despre nunta regala

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 17:05
5146 citiri
Marea Britanie in sarbatoare: Vezi toate detaliile despre nunta regala

The Royal Wedding, cel mai mediatizat eveniment al momentului va intra in istorie ca una din cele mai frumoase nunti regale din secolul XXI, la 30 de ani de la nunta printesei Diana de Wales cu printul Charles, potrivit CNN.com.

Vineri, 29 aprilie, la ora 11 dimineata la Westminster Abbey se va desfasura ceremonia printului William si a lui Kate Middleton.

Westminster Abbey, locul in care s-au realizat incoronarile britanice inca din 1066, are 700 de ani vechime si poate gazdui 2200 de persoane.

Lacasul a gazduit de-a lungul istoriei cele mai frumoase nunti regale, inca din 1947 de la nunta reginei Elisabeta a II-a cu printul Philip.

Episcopul din Londra, Richard Chartres, va oficia casatoria, fiind un prieten bun de familie.

Mirii si-au ales domnisoarele si cavalerii de onoare. William l-a ales pe printul Harry, fratele sau mai mic sa-i fie cavaler de onoare, iar sora lui Kate, Philippa, cunoscuta sub numele de Pippa, va fi domnisoara de onoare.

Dupa ceremonie, mirii se vor indrepta catre Palatul Buckingham in trasura veche de 109 ani, care i-a plimbat si pe parintii lui William.

Caleasca mirilor trece prin cele mai vestite locuri istorice: Parliament Square, Whitehall, The Mall si Horse Guards Parade.

In caleasca veche de 109 ani care ii va transporta pe miri va avea loc un singur bodyguard.

In cazul unui atac, el trebuie sa incaseze glontul destinat printului.

In cazul in care ploua,tinerii casatoriti vor alege Coach Glass, trasura cu acoperis alb, rezervata de obicei pentru regina Elisabeta a II-a.

Bunica lui William, regina Elisabeta va gazdui o receptie la Palatul Buchingham pentru prietenii cuplului si membrii familiei.

Traditia regala spune ca tinerii casatoriti trebuie sa pozeze la balconul din Palatul Buckingham, inainte de receptie.

Seara, tatal lui William, printul Charles, va gazdui o cina pentru prietenii in Palatul Buckingham.

Familia regala si-a selectat oaspetii

La nunta sunt asteptati 1900 de invitati dintre care doar 600 vor lua parte la receptia oferita de regina Elisabeta a-II-a.

La Balul organizat de printul Charles, lista invitatilor este si mai mica, fiind prezente doar 300 de persoane, in special prieteni de-ai cuplului, membrii familiei si reprezentanti ai unor organizatii caritabile.

Membrii familiei regale au trimis 40 de invitatii familiilor regale straine, printre care Regele Mihai I, Principesa Margareta si Principele Radu.

Invitatia regala este simpla, realizata din carton alb, pe care sunt incrustate in partea de sus simbolul Casei Regale Britanice si initialele reginei, cu litere aurite.

Alte detalii despre "Nunta Anului" vor fi dezvaluite pe site-ul oficial si pe pagina de Facebook a familiei regale britanice, unde sunt postate zilnic actualizari despre acest eveniment.

Darurile de nunta

Mirii au cerut ca darurile de nunta sa fie donate unor organizatii de caritate. Cuplul regal a creat un site dedicat donatiilor.

Unde vor petrece luna de miere regala

Se zvoneste ca dupa o noapte la Palatul Buckingham si un sejur la Balmora, cei doi vor face o excursie pe insula Lizard.

Daca zvonurile se adeveresc, cuplul regal se va caza pe coasta de nord-est a Australiei, aproape de Marea Bariera de Corali.

De asemenea, localitatea Viscri, din judetul Brasov a fost inclusa pe lista destinatiilor posibile ale celor doi miri.

Zvonurile potrivit carora luna de miere regala va fi petrecuta in Viscri au aparut dupa ce patronii de pensiuni din Viscri au povestit despre vizitele unor persoane care ar face parte din Garda de Corp regala.

Localitatea Viscri a intrat in atentia familiei regale dupa ce Charles, tatal lui William a cumparat doua case de vacanta si a ajutat financiar la renovarea bisericii din sat.

Potrivit Business Insider, luna de miere regala ar depasi 58,361 de dolari.

Iata cum arata locul romanesc unde William si Kate vor petrece o parte din luna de miere.

Va salva nunta regala monarhia britanica?

Ceremonia de vineri este vazuta ca un pas spre salvarea monarhiei britanice, dupa un sfert de secol in care "apele regale" au fost mai agitate ca oricand.

Cei trei copiii ai reginei Elisabeta au divortat.

Nunta printului William si a lui Kate Middleton reprezinta o sansa pentru poporul englez sa-si recapete credinta in monarhia britanica.

Vineri, Kate Middleton va intra in istorie egaland-o in frumusete si regalitate pe Lady Di, ca "queen of people’s hearts".

#invitatii nuntii regale, #kate middleton, #monarhia britanica, #nunta lui william si a lui kate, #nunta regala, #nunta secolului, #palatul buckingham, #printul william, #regina elisabeta a ii-a, #the royal wedding , #stiri Facebook