Facebook vrea sa impuna aplicatie separata de mesagerie pentru mobile

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 10:15
1462 citiri
Facebook vrea sa impuna aplicatie separata de mesagerie pentru mobile

Unii utilizatori care acceseaza platforma Facebook de pe dispozitive mobile vor trebui sa foloseasca, incepand din urmatoarea perioada, o aplicatie separata pentru mesagerie, informeaza techcrunch.com.

In luna aprilie, Facebook a anuntat ca vrea sa ii determine pe utilizatorii care acceseaza platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS si Android sa foloseasca o aplicatie separata pentru a dialoga in scris cu contactele lor de pe aceasta retea de socializare, potrivit Mediafax.

Deocamdata, serviciul de mesagerie este integrat in aplicatia mobila de Facebook.

Insa, in cateva zile, Facebook le va impune utilizatorilor sai de la nivel international sa descarce aplicatia de mesangerie de sine statatoare. Pentru a continua sa trimita mesaje de pe dispozitive mobile, oamenii vor avea nevoie sa instaleze aplicatia Messenger.

Astfel, utilizatorii vor fi preveniti ca mesajele vor iesi din aplicatia actuala a Facebook pentru a intra in aplicatia Messenger, propusa de aceeasi platforma de socializare, dar care ofera doar servicii de mesagerie.

"In urmatoarele cateva zile vom continua sa notificam mai multi oameni ca, daca doresc sa trimita si sa primeasca mesaje pe Facebook, trebuie sa instaleze aplicatia speciala de Messenger. Asa cum am anuntat, scopul nostru este sa ne concentram eforturile pe transformarea aplicatiei Messenger in cea mai buna experienta de comunicare posibila pe dispozitivele mobile (...)", au declarat reprezentantii Facebook.

Potrivit acestora, aplicatia Messenger este folosita de peste 200 de milioane de persoane in fiecare luna. "Si o sa lucram pentru a face din aceasta aplicatie un mod si mai interesant de a conecta oamenii", au mai spus acestia.

Utilizatorii Facebook de pe alte dispozitive, care folosesc sisteme de operare diferite de iOS si Android, vor putea in continuare sa foloseasca mesageria integrata platformei de socializare, ca si pana in prezent.

Messenger este prezentat drept un instrument mai rapid si mai eficient pentru a discuta pe chat. Anumiti specialisti isi pun totusi o serie de intrebari in legatura cu interesul grupului american de a-i obliga pe membrii retelei Facebook sa foloseasca o alta aplicatie atunci cand vor sa ii contacteze pe prietenii lor de pe retea, dupa cum relata in luna aprilie AFP.

Facebook a anuntat, in februarie, ca a cumparat aplicatia de mesagerie mobila pe internet WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie din istoria companiei.

#utilizatori Facebook mobil, #platforma Facebook dispozitive mobile, #mesagerie Facebook , #stiri Facebook