China inchide portile internetului. Vezi cate site-uri au fost interzise

Joi, 14 Iulie 2011, ora 16:32
2021 citiri
China inchide portile internetului. Vezi cate site-uri au fost interzise

China a inchis aproximativ 1,3 milioane de site-uri in 2010, potrivit Academiei Chineze de Stiinte Sociale. Organizatia a precizat ca numarul de site-uri in China scazute cu 41% pana la sfarsitul anului trecut, informeaza NewsIn.

Oficialii chinezi au introdus reguli mult mai dure pentru internet in ultimii ani, iar in 2009 au lansat o campanie de inchidere a site-urilor pornografice, informeaza BBC News Online.

Liu Ruisheng, cercetator la Academia Chineza de Stiinte Sociale, a declarat ca, in China, libertatea de expresie este foarte mare si a precizat ca, in pofida faptului ca multe site-uri au fost inchise, numarul de pagini web a crescut in 2010, cu 79%, comparativ cu 2009, ajungand la un numar de 60 de miliarde.

"Acest lucru inseamna ca partea de continut devine din ce in ce mai puternica, iar reglementarile mai stricte", a spus cercetatorul.

Guvernul din China, care are cel mai mare numar de internauti din lume, 457 de milioane, a implementat un sistem de cenzura online care blocheaza accesul la continuturi pe teme sensibile, cum ar fi drepturile omului sau criticile aduse regimului comunist. De asemenea, site-uri precum Facebook, Twitter, Dailymotion si YouTube sunt blocate in China.

#facebook, #internet, #retele sociale, #site china, #twitter, #website , #stiri Facebook