Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facebook, actionata in instanta

Facebook, actionata in instanta


Doua firme de avocatura americane au anuntat ca vor deschide procese colective impotriva Facebook si a bancilor de investitii care au intermediat oferta publica initiala (IPO) a retelei de socializare, dupa ce investitorii care au subscris in oferta au pierdut 18% din sumele plasate in doua zile.

Cele doua firme de avocatura sunt specializate in procese privind abuzuri pe piata de capital.

Actiunile Facebook au scazut ieri cu 8,9%, dupa ce luni mai pierdusera aproape 11% si au ajuns la un minim de 31 de dolari, cu 18% sub pretul din oferta de 38 de dolari.

Scaderea a fost amplificata ieri de aparitia unor informatii conform carora analistii bancii de investitii Morgan Stanley, care a condus oferta Facebook, si-au redus estimarile privind veniturile Facebook cu cateva zile inainte de inchiderea ofertei, insa i-au informat doar pe cei mai importanti clienti.

Firma de avocatura Glancy Bonkow & Goldberg din Los Angeles a anuntat ca a depus deja o cerere de chemare in judecata impotriva Facebook la Curtea Superioara a Californiei din San Mateo, procesul fiind inregistrat ca "Lazar versus Facebook". Toti cei care au cumparat actiuni in oferta publica initiala a Facebook si au suferit pierderi se pot alatura acestui proces.

Avocatii isi motiveaza actiunea prin faptul ca documentele de oferta care au fost puse la dispozitia potentialilor investitori au fost pregatite neglijent si au omis informatii importante despre afacerile si perspectivele Facebook, iar executivii companiei si principalele banci de investitii nu au dezvaluit aceste informatii in timpul road-show-ului, insa Morgan Stanley, JP Morgan si Goldman Sachs si-au redus estimarile de profit pentru Facebook si si-au informat doar clientii importanti, nu si publicul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1459 ori