Hackerii Anonymous sprijina o noua retea de socializare: Este opusul Facebook!

Joi, 18 Iunie 2015, ora 14:04
16318 citiri
Hackerii Anonymous sprijina o noua retea de socializare: Este opusul Facebook!
Foto: Wikimedia

O noua retea de socializare contesta suprematia Facebook in domeniu. Minds.com, noul site sprijinit de gruparea Anonymous, promite sa protejeze intimitatea si securitatea datelor utilizatorilor sai, dar si o mai mare transparenta in modul de promovare a postarilor.

Site-ul prezinta aceleasi optiuni ca si orice alta retea de socializare: utilizatorii pot trimite update-uri catre cei care ii urmaresc, acestia, la randul lor, putand sa comenteze sau sa promoveze postarile prietenilor, arata cotidianul The Independent.

Fara acces guvernamental

Creatorii Minds.com sustin ca nu intentioneaza sa urmareasca activitatea utilizatorilor in scopul de a strange date pe care sa le valorifice ulterior, asa cum fac celelalte retele.

In plus, mesajele transmise in interiorul retelei vor beneficia de o criptare performanta menita sa tina organismele guvernamentale si publicitarii departe de conversatiile private ale membrilor retelei.

Aplicatia care sta la baza retelei este si ea diferita fata de ce intalnesti la concurenta. Utilizatorii sunt premiati cu puncte pentru implicarea lor in postarea de comentarii, promovarea postarilor si numarul de vizualizari.

Site-ul descrie acest mecanism ca unul care "te rasplateste cu un acces din ce in ce mai mare".

Algoritmul este clar diferit de cel al Facebook si pare sa functioneze pe un amestec complex al implicarii in activitatea retelei, click-uri date altor mesaje si timpul petrecut pentru vizualizarea lor.

Sistem open-source

Site-ul a lansat deja versiunile de desktop si mobile ale aplicatiei. Nu va exista insa o varianta finala a programului, aplicatia fiind de tip open-source, ceea ce lasa posibilitatea tuturor utilizatorilor sa o perfectioneze.

O pagina afilita gruparii Anonymous, Art of Revolution, a lansat deja un apel pentru sustinerea noii retele de socializare.

"Haideti sa colaboram pentru a construi minds.com si alte retele open-source criptate pentru a realiza un site al oamenilor, creat de oameni si pentru oameni".

Art of Revolution inregistreaza peste un milion de vizitatori constanti.

#retea sociala hackeri, #site socializare Minds, #retea Anonymus , #Cota de piata