Ce spune Ponta dupa intalnirea cu cancelarul austraic

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 17:15
1604 citiri
Ce spune Ponta dupa intalnirea cu cancelarul austraic

Victor Ponta, presedintele PSD s-a intalnit sambata cu cancelarul Austriei, Werner Faymann, una din discutiile lor fiind expunerea bancilor din Austria in Europa de Est.

"Am primit un raspuns prudent, nici optimist, nici pesimist", a declarat Ponta in legatura cu acest subiect, adaugand ca in acest moment Austria incearca sa-si pastreze ratingul de tara care este AAA. Conform acestuia, pentru a atinge acest scop este necesar sa-si regleze problema expunerii in tarile din Europa de Est, relateaza NewsIn.

Viena a instruit Erste Bank, actionar majoritar al BCR, Raiffeisen Bank International si Bank Austria, o subsidiara a UniCredit, sa-si sporeasca rezervele de capital si sa-si limiteze imprumuturile transfrontaliere catre Europa Centrala si de Est. Decizia Austriei a nascut o serie de reactii, inclusiv din partea presedintelui Traian Basescu, care a afirmat ca nu este corect ca dupa ce au obtinut profituri uriase in tara noastra sa se retraga, sustinand ca Romania nu va plati "lacomia si imprudenta" bancherilor.

Decizia Austriei impune limite imprumuturilor pe care bancile le acorda in zona Romaniei, evidentiind potentialul unei raspandiri a crizei datoriilor suverane.

#Victor Ponta intalnire Werner Faymann, #Ponta expundere banci austriece Romania, #criza euro , #Management