Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Irlandezii vor incepe in acest an explorari petroliere in sectorul romanesc al Marii Negre

Irlandezii vor incepe in acest an explorari petroliere in sectorul romanesc al Marii Negre


Compania petroliera irlandeza Petroceltic International, care a preluat Melrose Resources in 2012, va investi in acest an 27 de milioane de dolari in explorarea celor doua perimetre petrolifere din sectorul romanesc al Marii Negre unde are activitati, potrivit programului pentru acest an al companiei.

Suma este cu 7 milioane de dolari mai mare decat cea investita anul trecut, cand compania a alocat 20 de milioane de dolari operatiunilor din tara noastra.

In total, Petroceltic va investi 130 de milioane de dolari in activitatile petroliere din Romania, Bulgaria, Italia, Egipt, Grecia, Algeria si Kurdistan.

"In Romania, compania si-a planificat sa foreze pana la trei sonde in acest an, una in perimetrul Muridava (reprogramata din 2013, ca urmare a lucrarilor de mentenanta la platforma petroliera) si cel putin inca una in blocul Cobalcescu Est, unde Petroceltic are o participatie de 40%. Programul de foraj in perimetrul Muridava este asteptat sa continue si la inceputul anului 2015", se arata in programul stabilit de companie pentru acest an.

De asemenea, reprezentantii Petroceltic precizeaza ca sonda Cobalcescu Sud 1, forata anul trecut, nu a descoperit cantitati comerciale de hidrocarburi.

"Desi sonda de explorare Cobalcescu Sud 1 din 2013 nu a gasit cantitati comerciale de hidrocarburi, ea a furnizat totusi informatii pretioase care vor ajuta la calibrarea programului din 2014 pentru ambele licente, program care va include analiza mai multor prospectiuni independente", se mai arata in documentul citat.

Petroceltic precizeaza ca, in timpul forajului la sonda Cobalcescu Sud 1, platforma petroliera GSP Prometeu a fost nevoita sa se retraga la baza operationala din Constanta, pentru lucrari de mentenanta neprevazute, dar necesare, ceea ce a dus la decalarea programului de foraj.

Petroceltic International este o companie cu sediul la Dublin, Irlanda, si este specializata in segmentul de upstream (explorare si productie) de petrol si gaze, avand operatiuni in Africa de Nord, Marea Mediterana si Marea Neagra.

Compania este listata la bursa de la Londra si la cea irlandeza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2149 ori