Consiliul Concurentei: Reorganizarea sectorului de productie a energiei, un esec

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 14:43
1175 citiri
Consiliul Concurentei: Reorganizarea sectorului de productie a energiei, un esec
Sursa:econtext.ro

Reorganizarea sectorului de productie a energiei a mers din esec in esec in ultimii ani, chiar daca formal niciunul dintre proiectele anuntate si ulterior abandonate nu a fost a retras, a declarat marti Valentin Mircea, membru al plenului Consiliului Concurentei.

"Winston Churchill spunea ca succesul este sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi entuziasmul. S-ar putea aplica si aici. Romania are nevoie de un minister al Energiei, care sa se ocupe de politici clare si coerente, care sa ramana neschimbate in timp", a afirmat Mircea la conferinta Mediafax Talks about Energy.

Ministerul Economiei incearca de cativa ani sa restructureze sectorul productiei de energie.

Initial, institutia intentiona sa creeze o companie nationala, apoi doua astfel de societati, iar in prezent vizeaza formarea altor doua companii mai mici.

Proiectul actual al Guvernului este crearea a doua complexe energetice, Oltenia si Hunedoara.

Complexul Energetic Oltenia va fi format prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia cu termocentralele Turceni, Craiova si Rovinari. Complexul Energetic Hunedoara va cuprinde termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei.

#minister economie, #productie energie, #consiliul concurentei , #Stiri energie