Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de 76 milioane de euro intr-un parc fotovoltaic in Giurgiu

Investitie de 76 milioane de euro intr-un parc fotovoltaic in Giurgiu


Firma chineza Lightway Solar intentioneaza sa investeasca 610 milioane renminbi (76 milioane de euro) pentru a dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate de 50 MW la Prundu, in judetul Giurgiu, informeaza PV Magazine.

Aproximativ 30% din aceasta investitie va fi furnizata de companie iar restul va fi acoperit prin facilitati de credit de la banci. Compania a informat ca a obtinut aprobarea principalului organism de planificare economica din China (Development and Reform Commission -NDRC) pentru aceasta investitie.

"Demaram acum prima investitie in Romania, unde Guvernul a introdus o serie de politici in domeniul fotovoltaic. Lightway va coopera cu investitorii din compania-mama pentru a le castiga sprijinul pentru acest proiect", a declarat directorul general al Lightway Germania, Wei Zhen.

Guvernul Romaniei isi revizuieste sprijinul acordat producatorilor de energie regenerabila

Lightway Solar a intrat pe piata din Romania dupa ce la inceputul lunii martie a achizitionat, prin intermediul subsidiarei sale germane, compania romaneasca Sun Garden Colibasi pentru 2,49 milioane de euro.

Luna trecuta, Guvernul roman a anuntat suspendarea pentru trei ani si jumatate a sistemului alocarii de certificate verzi pentru producatorii de energie din resurse regenerabile. Masura este destinata sa reduca factura platita de consumatorul final cu 50% pentru energia regenerabila, insa risca sa-i alunge pe investitori.

Mai mult, ministrul delegate pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat ca are in vedere interzicerea instalarii de panouri solare pe terenuri agricole. Pentru producerea unui MW prin panouri solare sunt necesare 2 hectare de teren.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3927 ori