Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD ar putea finanta cu 46,6 mil. de euro constructia unui parc eolian in Dobrogea

BERD ar putea finanta cu 46,6 mil. de euro constructia unui parc eolian in Dobrogea


Parcul eolian Crucea din Dobrogea ar putea beneficia de un imprumut de 46,6 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Acest imprumut va permite darea in folosinta si functionarea obiectivului eolian.

Proiectul urmeaza sa fie finalizat in primul trimestru al anului viitor.

Parcul Crucea este un proiect al Generacion Eolica Dacia si va avea o capacitate initiala de 40 de megawati, conform Mediafax. Ulterior, capacitatea parcului eolian va ajunge la 100 de megawati.

Valoarea totala a acestei investitii este de 69,8 milioane de euro. Conducerea BERD va discuta aprobarea finantarii la jumatatea lunii decembrie.

Proiectul va sustine Romania in cresterea capacitatii de energie regenerabila, pentru respectarea cotelor de energie verde stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit acestor cote, Romania trebuie sa majoreze ponderea energiei regenerabile in totalul productiei de electricitate de la 3% in prezent la 20%, pana in 2020.

Generacion Eolica Dacia este o companie inregistrata in Romania, detinuta integral de Generacion Eolica Internacional, subsidiara a companiei spaniole Grupo Empresarial Enhol, care a infiintat 22 de parcuri eoliene cu o capacitate de peste 532 megawati in Spania, Bulgaria, Polonia, India si Chile, in perioada 1998-2011.

Grupul are in portofoliu parcuri energetice cu o capacitate cumulata de 1.220 de megawati, din care 520 de megawati in tari est-europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4017 ori