Oferta de obligatiuni a GDF Suez a fost suprasubscrisa

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 12:40
1293 citiri
Oferta de obligatiuni a GDF Suez a fost suprasubscrisa

Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania a atras de pe piata locala de capital 250 milioane lei (54,6 milioane euro) printr-o oferta in care a vandut obligatiuni, cu maturitate la cinci ani, cu o dobanda fixa de 7,4% pe an.

Cererea de cumparare a depasit volumul de titluri oferite, tranzactii intermediate de BRD. Oferta s-a adresat strict investitorilor institutionali.

"Suprasubscrierea a fost una 'decenta'", au declarat surse din piata de capital, citate de Mediafax.

Astfel, titlurile vor fi alocate pro-rata, in functie de un indice rezultat in urma impartirii numarului de titluri subscrise si de cel al obligatiunilor oferite. Oferta s-a derulat in perioada 17 - 23 octombrie.

Titlurile au fost vandute la un pret de 10.000 de lei/obligatiune, egal cu valoarea nominala. Emisiunea de obligatiuni urmeaza sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Singurele emisiuni de obligatiuni corporative listate la BVB sunt ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei) si ale Bancii Europene de Investitii (300 milioane lei). Cea mai recenta emisiune de obligatiuni lansata de o companie din Romania si listata la BVB a fost in 2005, de catre Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadenta in 2010.

GDF SUEZ Energy Romania (fosta companie Distrigat Sud) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9%, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat in 2009 si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

#GDF Suez obligatiuni, #GDF Suez vanzare obligatiuni, #fonduri GDF Suez vanzare obligatiuni , #Companii energetice