Companiile energetice, organizate pentru a face lobby pe langa institutiile europene

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 17:35
1294 citiri
Companiile energetice, organizate pentru a face lobby pe langa institutiile europene

Companiile din domeniul energiei au infiintat, incepand din toamna acestui an, o organizatie profesionala - Centrul Roman al Energiei - pentru activitati de reprezentare si lobby pe langa reprezentantii institutiilor europene, a anuntat, joi, presedintele Centrului, Stelian Gal, fostul director al Transelectrica.

"Scopul CRE este de a asigura intensificarea lobby-ului european in interesul institutiilor sectorului energetic romanesc, fie institutii de stat sau private, dar si de informare si consultanta in domeniul energiei", a spus presedintele CRE.

Membrii organizatiei sunt: Electrica SA, Emon Electric, Energobit, Eximprod, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Monsson Invest, Retrasib Sibiu, Termoelectrica, Tractebel, Transelectrica si Bursa Romana de Marfuri.

Din cotizatiile membrilor, de circa 10.000 euro anual, vor fi organizate o serie de evenimente la Bruxelles, va fi pregatita activitatea de lobby, va fi creat un sediu in Capitala Europei si vor putea fi organizate si cursuri de management in energie.

In prezent, la Bruxelles activeaza circa 1.500 de organizatii si asociatii de lobby.

#companii energetice, #organizatie companii energetice, #fonduri europene Romania energie , #Companii energetice