Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro a facut investitii de 15 milioane de dolari in primele cinci luni

Alro a facut investitii de 15 milioane de dolari in primele cinci luni


Grupul Alro a finalizat, in primele cinci luni din 2012, investitii de 15 milioane de dolari pentru cresterea eficientei energetice a operatiunilor sale, potrivit unui comunicat al companiei.

Investitiile sunt parte a programului pe termen lung implementat de Grupul Alro in toate unitatile sale din Romania, avand scopul de a imbunatati eficienta energetica a operatiunilor sale.

"Alro a pus accent pe imbunatatirea consumului specific, indiferent ca este vorba de energie, gaze sau alte materii prime. Am obtinut rezultate impresionante pe segmentul eficientei energetice, precum si reduceri semnificative ale costurilor prin cresterea eficacitatii operatiunilor. De asemenea, scaderea consumului pe tona de aluminiu ne-a ajutat sa echilibram cresterea constanta a pretului energiei", a aratat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

Ca urmare a programului de investitie pentru cresterea eficientei energetice, Alro a reusit sa diminueze consumul de energie cu 75% pe tona, in sectorul de aluminiu procesat, din 2003 pana in 2011. De asemenea, si consumul de gaz a scazut cu aproximativ 80% din 2003, pana in 2011, pentru acelasi sector.

Din 2005, Alro a investit aproximativ 77 milioane de dolari, intr-un program de crestere a eficientei energetice. Astfel, printre principalele proiecte implementate, compania a investit peste 27 milioane de dolari pentru cresterea intensitatii curentului electric la cuva, la halele de electroliza active, pana la 120 kA. Intre 2006 si 2008, Alro a investit peste 26 milioane de dolari in sapte noi grupuri de transformare si in 14 redresori la halele de electriliza 5-8. Aceste investitii au contribuit, la randul lor, la reducerea consumului de electricitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1201 ori