Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: Udrea vrea includerea in program a locuintelor ANL

Prima Casa: Udrea vrea includerea in program a locuintelor ANL

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va propune, saptamana viitoare, in sedinta de guvern, modificarea Legii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pentru a permite chiriasilor sa achizitioneze locuintele prin programul "Prima Casa", a declarat vineri ministrul de resort Elena Udrea.

 

"Vrem sa introducem saptamana viitoare in sedinta de guvern o serie de propuneri care vizeaza modificarea Legii ANL , astfel incat chiriasii din aceste blocuri sa poata cumpara locuintele prin programul «Prima Casa», precizeaza Mediafax.


Si acum se pot cumpara aceste case, dar este mai greu din punct de vedere financiar, fiind vorba de un program social", a precizat Udrea, prezenta la conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?".


Ministrul a adaugat ca alte modificari vizeaza reducerea perioadei obligatorii de inchiriere, de la trei ani la un an, si eliminarea criteriului privind situatia financiara a cumparatorului.


"Pretul de vanzare a locuintelor ANL va pleca de la valoarea la care construim noi in acest moment. Din cele 25.000 de locuinte ANL inchiriate, speram ca in urmatorii doi ani sa vindem 20.000, astfel incat sa aducem la bugetul de stat aproximativ 500 milioane euro", a completat Udrea.


De asemenea, Ministerul Dezvoltarii are in vedere si modificarea suprafetei care poate fi construita de catre ANL, astfel incat sa poata demara un proiect pentru locuinte de serviciu in mediul rural."Aceste locuinte, fiind de tip unifamilial, necesita o suprafata mai mare, comparativ cu apartamentele sau garsonierele construite in prezent de ANL", a aratat ministrul de resort.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1630 ori
Citeste mai multe despreanl casa locuinte prima